назад

Кожен має право на доступну безоплатну правову допомогу

{module Koloniy}

Усім притаманно помилятися, адже ніхто не ідеальний. Але часто незначні помилки на початку – згодом переростають у злочини. І причин такому правовому регресу особистості достатньо: в одного совість поступилася самовпевненості, в іншого гору над здоровим глуздом взяла жадібність, образа, заздрість, гнів або усі разом, а когось змусили обставини. Цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Але скоєне залишається скоєним, а значить – покарання не уникнути.

Опиняючись за гратами, людина додає собі низку проблем правового характеру і на свободі, яку вони полишили, теж не все так добре й райдужно – кредити, невирішені питання соціального і матеріального характеру тощо. От і знаходяться вони, мов між молотом і ковадлом.

Тим не менш, не дивлячись на те, що свого часу засуджена особа звернула з правильного шляху, вона має право на допомогу, особливо на правову. Так, у рамках угоди про співпрацю, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Олексій Костенко спільно з адвокатом Віталієм Соколіком провів прийом засуджених у дистанційному пункті доступу до безоплатної правової допомоги на базі Арбузинської виправної колонії №83.

2

До дистанційного пункту звернулося 5 осіб, засуджених до покарання у виді позбавлення волі. Їм було надано консультації та роз’яснення з таких питань: порядок застосування Закону України «Про амністію»; умовно-дострокове звільнення від відбування покарання; порядок оскарження незаконно нарахованої пені та інших нарахувань за кредитним договором; отримання групи інвалідності.

Засудженим також роз’яснили порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та механізм її надання.

3