назад

«Кожен має право на свободу та особисту недоторканність…»

{module Gren_stat}

Так прописано у ст. 5 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Але людина, як не гірко це визнавати, сама робить проступок, який врешті-решт обмежує її свободу.

Тож, коли затримання особи в кримінальному провадженні є законним, яким може бути строк затримання, які права має затримана особа – відповіді на ці та інші питання у черговому вебінарі на тему «Затримання в кримінальному провадженні. Права затриманого» надала Тетяна Гриненко – адвокат, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги.

Правозахисник роз’яснила: що у разі затримання або арешту особи зобов’язані зробити працівники поліції; хто з осіб не підлягає доставленню і затриманню; що повинна знати особа, затримана за кримінальне правопорушення; які права має особа, затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення тощо.

Відеозапис онлайн консультації можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1takiI9qNrU

Висловлюємо подяку спікеру Тетяні Гриненко за участь у вебінарі.

Нагадуємо, що вебінар пройшов за ініціативи Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області і є черговим із запланованого циклу онлайн-консультацій.