назад

Кожен має право: правопросвітництво в установах виконання покарань

гол

Надання безоплатної правової допомоги засудженим та ув’язненим – одне з пріоритетних питань у діяльності Регіонального центру. Тому фахівці центру регулярно проводять правопросвітницькі заходи в установах виконання покарань.

Так, днями в рамках реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк відвідав Городищенську виправну колонію №96. 

Спершу Сергій Іллюк провів роз’яснювальний семінар для працівників Городищенської виправної колонії на тему діючих положень законодавства щодо процедури та порядку застосування до засуджених заохочень і стягнень, роботи дисциплінарної комісії установи, механізму оскарження її рішень, а також отримання послуг від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з цих питань. Зокрема, заступник директора РЦ наголосив на типових помилках, які допускають засуджені при написанні звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги: йдеться про відсутність у заяві інформації щодо предмету звернення, цілі та виду безоплатної вторинної правової допомоги, яку бажає отримати заявник. 

1

Окрім того, Сергій Іллюк взяв участь у роботі мобільного пункту консультування у Городищенській виправній колонії №96. Заступник директора Регіонального центру відповів на питання засуджених, що стосувалися медичного забезпечення, зокрема, отримання одноразової матеріальної допомоги при звільненні, оформлення паспорта, процедури оформлення одруження чи розлучення, додаткових медичних послуг, а також попереднього вирішення питань трудового та побутового влаштування після звільнення.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 – єдиного контакт-центру системи надання безоплатної правової допомоги.