назад

«Кожен має право знати свої права»: у Рівному розпочала роботу мандрівна експозиція

gol

Сьогодні, 7 листопада, у Рівненській обласній науковій бібліотеці відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю мандрівної освітньої експозиції «Кожен має право знати свої права». Участь у заході взяли начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД Світлана Бухтіярова та в.о. директора Рівненського місцевого центру Ольга Мельник, які зазначили, виставка є цікавою не лише для дітей, але й для дорослих.

У мандрівній експозиції «Кожен має право знати свої права» в Рівному представлені 21 панель, на яких містяться стислі тексти та візуальна інформація про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. 

– Я впевнена, що люди хочуть знати свої права, тому дуже добре, що ця виставка є відкритою, а її можуть оглянути усі охочі рівняни та гості міста, – зазначила Світлана Бухтіярова.

1

Виставка триватиме в Рівному 7-18 листопада у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6). А 21-25 листопада вона зупиниться у місті Острозі в Національному університеті «Острозька академія» (м. Острог, вул. Семінарська, 2).

Освітні екскурсії тривають 40-60 хвилин і містять безпосередньо інформаційно-навчальний блок і обговорення найбільш актуальних для відвідувачів питань щодо прав людини та можливостей їх відстоювання. Виставка стає своєрідним майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

2

Довідково. Освітня виставка розроблена ще у 2011 році громадською організацією-членом Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини.