назад
07.03.17

«Кожне бюро правової допомоги повинно мати свою родзинку…»

KoM 2017 07 03 Vizit LypovaDolina1Таке бачення роботи бюро висловила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена ДЕМЧЕНКО під час робочого візиту у Липоводолинське бюро правововї допомоги.

6 березня Олена ДЕМЧЕНКО та Олександр МУХА, директор Конотопського місцевого центру, провели зустріч із працівниками Липоводолинського бюро правової допомоги. Вони  обговорили  стан надання безоплатної правової допомоги населенню Липової Долини та Липоводолинського району, співпрацю із органами місцевої влади та місцевого самоврядування, новації, які впроваджуються  на території району спільно із відділом Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

KoM 2017 07 03 Vizit LypovaDolina

 

Наталія ПИЛИПЕНКО, начальник Липоводолинського бюро правової допомоги, розповіла присутнім про ініціативу бюро правової допомоги та відділу ДРАЦС щодо надання юридичних консультацій молодим мамам вже на етапі реєстрації народження малюків. Вона зазначила: «Працівниками бюро розроблено «дорожню карту» для породіль, де покроково роз’яснено порядок дій батьків для реєстрації народження дитини, визначення місця проживання дитини та його реєстрація в органах ДРАЦС, отримання соціальної допомоги при народженні дитини в органах соціального забезпечення. Завдяки ініціативі Липоводолинського бюро правової допомоги реалізовано складний проект конструктивної співучасті трьох організацій, де породіллі отримують одночасно і безоплатну правову допомогу у вигляді консультацій працівниками бюро на базі пологового відділення і план подальших дій у зв’язку з оформленням першого документа дитини – свідоцтва про народження. На базі пологового відділення організовано мобільний консультаційний пункт, де надаються правові консультації, породіллям та членам їх сімей.» Такий інноваційний підхід до вирішення питань видачі свідоцтва про народження для жителів сільської місцевості є добрим підґрунтям для розширення доступу до безоплатної правової допомоги особливим верствам населення, що є клієнтами відділу ДРАЦС. У приміщенні пологового відділення розміщено інформаційний плакат про роботу бюро.

Олена ДЕМЧЕНКО висловила думку, що ця ініціатива є «родзинкою» Липоводолинського бюро та запропонувала зробити систематизацію досвіду  та представити його на наступній нараді керівників бюро. Директор Регіонального центру привітала працівників бюро з наступаючим святом 8 Березня та вручила подарунки з символікою безоплатної правової допомоги.

Довідково: 

Конотопський місцевий центр знаходиться за адресою:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Відділ «Липоводолинське бюро правової допомоги» знаходиться за адресою:

 смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17 Тел: (05452) 5-15-37; 5-16-33

E-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 1031