назад

IMG 9189Однією з найбільш уразливих груп населення у світі є біженці та внутрішньо переміщені особи, які часто піддаються порушенням прав людини. Вся структура міжнародного захисту біженців та внутрішньо переміщених осіб ґрунтується на концепціях прав людини.

На сьогодні в Україні існує досить багато невирішених питань, що стосуються біженців і внутрішньо переміщених осіб.

Круглий стіл на тему «Правове регулювання та захист біженців і внутрішньо переміщених осіб» відбувся 21 червня 2019 року в приміщеніIMG 9187 Запорізької благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя», який був ініціатором та організатором цього заходу.

У роботі Круглого столу взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Управління державної міграційної служби України в Запорізькій області, Запорізької міської ради, Запорізького національного університету, благодійного фонду «Право на захист», громадяни України, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Учасники розглянули й обговорили актуальні проблеми, пов’язані з оформленням внутрішнього паспорта громадянина, відновленням втраченого паспорту, реєстрацією актів цивільного стану, виплатою пенсій внутрішньо переміщеним особам, отриманням дитиною статусу дитини, яка постраждала в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також присутні ознайомилися з напрямками діяльності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, з IMG 9184можливістю надання безоплатної правової допомоги біженцям, особам без громадянства, внутрішньо переміщеним особам, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Учасники круглого столу дійшли спільного рішення про актуальність і необхідність проведення таких заходів задля підвищення рівня обізнаності усіх тих, хто був змушений полишити свої домівки, роботу та сім’ю у пошуках захисту та притулку.

До уваги! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).