назад

Краща інформованість – менше простір для порушення прав

OkM 171116 0116 листопада заступником начальника відділу правової інформації та консультацій Іваном Острихом, начальником відділу правопросвітництва та надання БППД Мариною Лапоног прийнято участь в інформаційному семінарі із загальних питань зайнятості населення при Охтирському міськрайонному центрі зайнятості.

OkM 171116 02

Всім присутнім, серед яких були й учасники АТО, було роз’яснено основи законодавства про звернення громадян, основні вимоги до письмового звернення, способи оскарження відмови у прийнятті звернення або ненаданні відповіді у встановлений законом термін.

Зі слів Марини Лапоног: «Посилення правових можливостей ветеранів АТО йде через підвищення їх правової культури та правової обізнаності. А цьому сприяє не лише отримання консультацій з соціально-правових питань, а і налагодження комунікацій між учасниками АТО, громадськими об’єднаннями, що представляють їх інтереси, та представниками владних структур». Також нагадали про роботу центру як «фронт-офісу» щодо прийому та/або видачі документів від громадських об’єднань. Учасники заходу  розглянули та обговорили питання щодо новин та змін законодавства стосовно реалізації права на  санаторно-курортне лікування, соціально-правовий захист ветеранів АТО, інші пільги та соціальні гарантії.

OkM 171116 03 OkM 171116 04

Такі семінари проводяться систематично, цим самим підвищують правову обізнаність населення.

Нагадуємо, що Охтирський МЦ з надання БВПД працює за адресою:

вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23.

 

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)