назад

Краснопільська селищна рада долучилась до розбудови системи безоплатної правової допомоги


Краснопільська селищна рада затвердила «Програму правової допомоги населенню селищної ради на 2016-2010 роки».

Документ передбачає виділення фінансування з місцевого бюджету для покриття витрат спільних виїздів працівників Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в населені пункти Краснопільської селищної ради, а також забезпечення належних умов роботи працівників місцевого центру на час прийому жителів Краснопілля.

Прийняття Програми стало результатом зусиль директора Сумського місцевого центру Валентини Трошечко та начальника відділу взаємодії із суб’єктами з надання первинної правової допомоги Наталії Шестерніної. Зокрема, 14 грудня 2015 року вони прибули з робочим візитом до Краснопілля та провели зустріч із депутатами Краснопільської селищної ради.

http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/robochyi-vizyt-fakhivtsiv-sumskoho-mistsevoho-tsentru-do-smt-krasnopillia-2

Метою затвердженої Програми є розробка та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.

Окрім цього, було підписано договір про співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги між Сумським місцевим центром з надання БВПД та Краснопільською селищною радою. У документі підписанти конкретизували свої зобовязання щодо розвитку системи БВПД.

З підписаними документами можна ознайомитися за посиланнями: РішенняПрограма.