назад

Красилівська районна рада прийняла Програму безоплатної правової допомоги населенню на 2016—2017 роки

     З ініціативи Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Красилівська районна рада рішенням сьомої сесії № 19 від 28 квітня 2016 року прийняла Програму безоплатної правової допомоги населенню на 20162017 роки.

     Під час пленарного засідання сесії Красилівської районної ради перед депутатами виступив Євгеній Грабчукголовний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД. Він розповів про роботу системи безоплатної допомоги в Україні та її головні завдання, а також обґрунтував необхідність прийняття програми, зокрема потребою максимального наближення правової допомоги до людей, що мешкають у віддалених куточках району.

     Програма передбачає створення виїзних консультаційних пунктів, залучення до роботи в них працівників центру, адвокатів та представників усіх державних установ, які надають послуги населенню; фінансування на виготовлення друкованих матеріалів та започаткування в газеті “Красилівський вісник” постійної рубрики, у якій будуть публікуватися консультації з актуальних правових питань.

     На виконання заходів Програми безоплатної правової допомоги населенню на 20162017 роки з районного бюджету буде виділено 10 тисяч гривень.