назад
28.09.18

Круглий стіл на тему «Охорона дитинства, захист від насильства у сім’ї. Можливості медіації»

4Протягом останніх 9 місяців до служби у справах дітей Черкаської міської ради надійшло 25 повідомлень про вчинення насильства над дітьми. Загалом на обліку служби станом на сьогодні перебуває 8 дітей. Здебільшого про такі випадки фахівці установи дізнаються через заяви самих потерпілих, родичів, сусідів тощо. За 9 місяців цього року таких заяв до служби у справах дітей ЧМР надійшло 16.

26 вересня 2018 року представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками Черкаського місцевого центру взяли участь у круглому столі на тему «Охорона дитинства, захист від насильства у сім’ї. Можливості медіації». Захід відбувся за участі студентів та викладачів Інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

2 (1)

Учасникам роз’яснено, які саме дії підпадають під категорію насильства у сім’ї, як розрізнити його різновиди, зокрема виявити психологічне, фізичне, економічне та сексуальне насильство. Присутніх ознайомлено з роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, місцевих центрів та бюро правової допомоги. Надано рекомендації щодо конкретних дій в разі виявлення сімейного насильства та поінформовано про те, що кожна жертва сімейного насильства, незалежно від віку, статі та рівня матеріального достатку має право на безоплатного адвоката. Наголошено, що найкращим способом вирішення проблеми сімейного насильства є профілактика та запобігання.

3

Спільно зі Службою у справах дітей ЧМР, Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представниками нацполіції в Черкаській області та жіночого кризового центру для постраждалих від домашнього насильства домовлено про подальше налагодження співпраці задля підвищення рівня правової обізнаності дітей та підлітків, працівників освіти та учасників освітнього процесу, реалізації профілактичних заходів та проектів, обговорення проблемних питань та спільного пошуку шляхів їх вирішення.

Присутніх ознайомлено з всеукраїнським правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!» та поширено інформаційні матеріали.