назад

Круглий стіл на тему «Співпраця закладів освіти з системою безоплатної вторинної правової допомоги»

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_1/IMG_8.jpg{/gallery}

07 березня 2018 року, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», в приміщенні КЗ «Богодухівської ЗОШ I-III ступенів» № 2 Богодухівської районної ради Харківської області проведено круглий стіл на тему «Співпраця закладів освіти з системою безоплатної вторинної правової допомоги».

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_1/IMG_8.jpg{/gallery}

07 березня 2018 року, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», в приміщенні КЗ «Богодухівської ЗОШ I-III ступенів» № 2 Богодухівської районної ради Харківської області проведено круглий стіл на тему «Співпраця закладів освіти з системою безоплатної вторинної правової допомоги».

У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, директорка Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко, в.о. директора Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця, працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги Богодухівщини, директорка КЗ «Богодухівської ЗОШ I-III ступенів» № 2 Тамара Ємельяненко та педагогічний склад навчального закладу.

{gallery width=610 height=440 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_1/IMG_9.jpg{/gallery}

«Одним із важливих напрямів у діяльності системи безоплатної правової допомоги є проведення широкої правопросвітницької роботи з питань інформування громадян про їх права, механізми їх реалізації та захисту. Виконуючи цю функцію працівники регіональних та місцевих центрів, бюро правової допомоги значну увагу приділяють підвищенню рівня правової освіти учнівської і студентської молоді, педагогічних працівників та батьків. Правова освіта має бути системним процесом, і, в такій діяльності необхідна підтримка представників освітньої галузі та спільна робота у даному напрямі», – зазначив Анатолій Бородавка.

Під час заходу, метою якого є встановлення комунікації між працівниками системи правової допомоги та освітянами, були окреслені основні напрямки майбутньої спільної роботи; в тому числі, обговорювалися напрями співпраці, на виконання норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Системою з надання безоплатної правової допомоги були презентовані нові підходи до удосконалення механізмів та принципів роботи. В розрізі чого, директоркою Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентиною Трошечко були розглянуті питання, щодо оптимізації надання безоплатної правової допомоги та процесу правопросвітництва; проблеми, завдання та перспективи.

Також, директорка поділилася досвідом роботи з основних напрямків діяльності Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; висвітлила роботу щодо надання первинної та вторинної допомоги мешканцям міста Суми. Валентина Трошечко звернула увагу на питання, з якими найчастіше звертаються громадяни.

Про діяльність Богодухівського місцевого центру та шляхи співпраці з освітніми закладами поінформував присутніх в.о. директора Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця.

«Враховуючи законодавчі новації, які торкнулися системи освіти, для нас дуже важливою є співпраця з Богодухівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який стане для нас надійним порадником у вирішенні актуальних правових питань для працівників освітньої галузі», – підсумувала Тамара Ємельяненко.

Цей захід став ще одним кроком на шляху наближення правової допомоги до жителів міста Богодухова і Богодухівського району, зокрема, до педагогічних працівників, батьків, учнів навчальних закладів міста та району.

В ході заходу було розповсюджено друковані матеріали правового характеру та буклети загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!»


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua