назад

Круглий стіл на юридичному факультеті

2016 05 18 Юрфак1За ініціативи Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 18 травня 2016 року на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в залі засідань вченої ради відбулась зустріч студентів та викладацького складу навчального закладу з керівництвом Регіонального, місцевого центрів з надання БВПД, Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.

 

В роботі круглого столу взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Мунтяну А.П., директор Чернівецького МЦ з надання БВПД Мінтенко С.Г., начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Хохуляк В.В., викладачі та студенти старших курсів юридичного факультету.

Під час проведення круглого столу було обговорено низку питань, зокрема,   про функціонування системи БПД,  основні завдання Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, реформування органів юстиції – створення бюро правової допомоги та ін.

Виступаючі Мунтяну А. П. та Мінтенко С. Г. розповіли учасникам круглого столу про роботу системи БПД, особливості функціонування Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, створення бюро правової допомоги у районах області та в м. Чернівці, проведення конкурсу на заміщення посад керівників зазначених бюро. Вони також відповіли на численні запитання, які виникали під час проведення зустрічі.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області у свою чергу детальніше зупинився на процесі реформування органів юстиції, зокрема, районних та міських управлінь юстиції області та закликав молодих юристів спробувати свої сили в системі БПД та органів юстиції.

Учасники зустрічі обговорили питання співпраці центрів правової допомоги і юридичної клініки, яка функціонує на факультеті, та  можливості розширення такої співпраці. Активно була підтримана ініціатива проходження практики студентами старших курсів юридичного факультету ЧНУ на базі Регіонального, місцевих центрів, зокрема, у новостворених бюро правової допомоги.

2016 05 18 Юрфак21На завершення зустрічі учасники круглого столу зробили колективне фото.  

Подивитися всі фото!