назад
24.11.15

Круглий стіл «Надання допомоги у розв’язанні соціальних проблем демобілізованих осіб, які брали участь у антитерористичній операції»

151124 2124 листопада 2015 року за участі директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Мухи, начальника відділу взаємодії Валентини Волік, директора центру зайнятості Геннадія Толкачова, начальника управління соціального захисту Конотопської РДА Заїки Ірини, голови громадської приймальні Української Гельсинської спілки прав людини Володимира Пономаренко та інших посадових осіб відбувся круглий стіл «Надання допомоги у розв’язанні соціальних проблем демобілізованих осіб, які брали участь у антитерористичній операції». 

На даний час у місті Конотоп та Конотопському районі на обліку знаходиться 450 учасників антитерористичної операції, які мають статус учасників бойових дій. Присутні учасники АТО зазначили, що дуже багато питань виникає при оформленні статусу, отриманні виплат, оформленні пенсій та відповідних виплат, які гарантовані законами України.

Олександр Муха відповів на запитання присутніх учасників зустрічі та наголосив, що в нинішньому законодавстві є багато прогалин, які стосуються призначення пільг та гарантій учасникам АТО, але це не є перешкодою для відстоювання своїх прав у судах. Він повідомив присутнім про можливість отримання безоплатної правової допомоги у Конотопському місцевому  центрі.

Валентина Волік та Володимир Пономаренко розповіли присутнім про можливості захисту порушених прав учасників АТО в різних інстанціях, в тому числі і Європейському суді з прав людини.

151124 22

Учасникам в рамках заходу було роздано інформаційні матеріали про особливості отримання безоплатної правової допомоги (видання  Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги) та посібники «Пільги та гарантії для учасників Антитерористичної операції» (видання Української Гельсинської спілки).

Після круглого столу відбувся виїзний  прийом учасників АТО на базі Конотопського міськрайцентру зайнятості, в ході якого надавалися роз’яснення учасникам АТО з різних питань.