назад
06.03.19

Круглий стіл щодо реалізації нового етапу інформаційної кампанії “СТОП БУЛІНГ”

    28.02.2019, у Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів відбувся круглий стіл щодо реалізації нового етапу кампанії “СТОП БУЛІНГ” загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО”, організований представниками Управління державної реєстрації, правової роботи та правової освіти Управління юстиції Київщини та Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, у якому в якості доповідача взяла участь керівник Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

    Головною метою заходу – інформування керівників та педагогічних працівників закладів освіти про законодавче визначення булінгу, його ознаки та процедуру притягнення кривдників до відповідальності.

 

 

 

 

 

 

    Надзвичайно важливо напрацювати активний механізм запобігання цькуванню шляхом взаємодії керівництва навчального закладу, вчителів, батьків, соціальних педагогів та психологів.     Запровадження шкільної медіації також є альтернативним способом забезпечення належного реагування та припинення агресивної поведінки дітей по відношенню один до одного.

 

 

 

 

Необхідно також пам’ятати про розгалужену систему відповідальності, яка може чекати не тільки на кривдника та його батьків, а й на освітній персонал.

    Нагадуємо, що за отриманням кваліфікованої правової допомоги Ви завжди можете звернутися до Єдиного контакт-центру Координаційний центр з надання правової допомоги за телефоном – 0-800-213-103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).