назад

Круглий стіл щодо співпраці на налагодження взаємодії між правоохоронними органами, органами державної влади та установами, діяльність яких спрямована на роботу з особами, які зазнали насильства в сім’ї

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.10 серпня 2017 року директором Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Віталієм Стусяком, головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Марією Коляджин та начальником відділу організації надання правової допомоги та роботи з адвокатами Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Світлана Максим’юк взято участь у круглому столі щодо співпраці на налагодження взаємодії між правоохоронними органами, органами державної влади та установами, діяльність яких спрямована на роботу з особами, які зазнали насильства в сім’ї.

На жаль, проблема насильства в сім’ї досі існує у нашому суспільстві та поширена в родинах незалежно від соціального статусу чи матеріального достатку. Особливість і парадоксальність цього явища полягає також у тому, що ці правопорушення відрізняються високим рівнем прихованості, внаслідок чого жертви залишаються без захисту, а кривдники – без покарання. Проблема домашнього насильства залишається “забороненою” в українському суспільстві. У нас не прийнято “виносити сміття з хати”, а конфлікти повинні вирішуватися в межах сім’ї. Обрана політика замовчування щороку калічить долі тисяч українок та їх дітей.

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.

Під час зустрічі обговорювались питання комплексної стратегії підвищення обізнаності та практичних інструментів для адвокатування нульової терпимості до насильства щодо жінок в Україні, проведення інформаційно-просвітницьких кампаній з зазначених питань.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

e-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)