назад

Круглий стіл в Лубнах. Безоплатна правова допомога – на захисті індивідуальних прав громадян

30 червня 2015 року в приміщенні Лубенської міської ради відбувся Круглий стіл з питання відкриття в місті Лубнах Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Учасники круглого столу: Лубенський міський голова Грицаєнко Олександр Петрович, директор Лубенського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Россоха Артем Іванович, керівник юридичного відділу виконкому Лубенської міської ради та керівник приймальні з надання первинної правової допомоги Мелентьєва Наталія Миколаївна, Начальник інформаційного відділу виконкому Лубенської міськради Коваленко Віта Вікторівна, заступник голови громадської правозахисної організації «Справедливість через право» Паляниця Максим Сергійович.

З 1-го липня місцевий центр забезпечуватиме доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід, не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (у тому числі це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, переселенці, та ін. Усім цим категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено у ст. 14 закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Як зазначив директор Центру Артем Россоха відкритий у Лубнах центр знаходиться за адресою: вул. Радянська, 159. Звернутися за допомогою до центру зможуть мешканці не лише міста Лубен і району, а й також мешканці Гадяцького, Гребінківського, Лохвицького, Миргородського, Оржицького, Пирятинського, Хорольського, Чорнухинського районів та міста Миргорода.

Контактна особа з питань тематики заходу: Директор, Росоха Артем Іванович, (0532) 56-26-66, npu-lubny@ukr.net.