назад

IMG 20170620 10560520.06.2017 року відбувся круглий стіл, організований Датською радою з питань біженців (DRC). Захід відбувся за адресою м. Маріуполь, вул. Італійська, 116а, БЦ “Шоколад”. Серед присутніх були представники Маріупольського МЦ з надання БВПД, Міжнародного медичного конкурсу, БФ “Право на захист”, радник міністерства соціальної політики Богдан Панченко, Управління соціального захисту населення (УСЗН), Пенсійного фонду (ПФ), Червого хреста, Федерації грецьких товариств, УВКБ ООН, DRC, HelpAge.

Представники усіх організацій, що з’явились на круглий стіл, мали змогу задати питання один одному та отримати відповіді на проблемні питання, що їх цікавили.

Також важливою стала можливість обміну позитивною судовою практикою у сфері відновлення пенсійних виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та поновлення їхнього статусу.

Дійшли висновку необхідності внесення змін до законодавчих актів, адже багато з них суперечать один одному, що призводить до неоднакового трактування норм та їх застосування.

З цими проблемами радник міністерства соціальної політики пообіцяв звернутись до представників влади.

За безоплатною правовою допомогою, роз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: