назад

Круглий стіл з питань захисту прав і законних інтересів учасників АТО

IMG 1586 новый размер26 січня 2017 року у приміщенні Ківерцівського районного центру зайнятості працівники Ківерцівського бюро правової допомоги спільно з директором Ківерцівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за участі представника Ківерцівського районного військового комісаріату провели круглий стіл з питань захисту прав і законних інтересів учасників АТО, ветеранів війни, а також права учасників АТО на безоплатну правову допомогу.

Під час заходу працівники зазначених установ роз’яснили порядок укладання та припинення контрактів військовими під час Антитерористичної операції, надали інформацію про порядок отримання соціально-педагогічної та психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей.IMG 1581 новый размер
Зокрема, представник Ківерцівського бюро правової допомоги надала роз’яснення щодо переліку пільг для учасників бойових дій та ветеранів війни. Олена Сміла наголосила на змінах у Законі України «Про безоплатну правову допомогу». Відтепер право на безоплатну вторинну правову допомогу мають особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій.
Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а з будь-яких питань.
По завершенню заходу усі учасники круглого столу отримали буклети «Бюро правової допомоги: ваш юридичний довідник» з адресою та контактними даними бюро. У разі виникнення проблемних питань правового характеру їм рекомендовано звертатися до Ківерцівського бюро правової допомоги та до Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Окрім того, у рамках меморандуму про співпрацю між Маневицьким районним центром зайнятості та Маневицьким бюро правової допомоги, в приміщенні центру зайнятості 26 січня 2017 року проведено семінар для учасників АТО з метою роз’яснень стосовно реалізації права учасників АТО на землю, а також щодо внесених змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

IMG 1592 новый размер
Для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Луцького місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, або зателефонувавши за номером телефону: (0332) 77-07-17.
Ківерцівське бюро правової допомоги – м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, контактний телефон: (03365) 21849.
Маневицьке бюро правової допомоги – смт Маневичі, вул. Комарова, 32, контактний телефон: (067) 9533962.