назад

Круглий стіл за темою «Становлення системи первинної правової допомоги в регіоні» у місті Кам’янець – Подільському

DSC 0681     10 грудня 2015р. в рамках Всеукраїнського тижня права за ініціативою Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги о 11.00 в приміщенні конференц – залу готелю «7 Днів» проведено регіональний круглий стіл за темою «Становлення системи первинної правової допомоги в регіоні».

     У роботі круглого столу взяли участь представники суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги в регіоні (Кам’янець-Подільського, Дунаєвецького, Новоушицького, Чемеровецького району) органів виконавчої влади; органів місцевого самоврядування; фізичні та юридичні особи приватного права – правозахисники, депутати та представники громадських організацій.

     Під час роботи круглого столу представники Центру презентували інформацію про діяльність системи надання правової допомоги, та отримали інформацію про надання первинної правової допомоги в регіоні відповідними інституціями. Було наголошено, що ключовим у становленні системи якісної правової допомоги є прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу», від 02.06.2011 № 3460–VI, який відповідно до Конституції України визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги, оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб з питань надання безоплатної правової допомоги та інше.

     Метою заходу є покращення надання послуг з безоплатної первинної правової допомоги шляхом встановлення та налагодження сталих зв’язків між представниками інституцій, які покликані надавати таку допомогу в регіоні.

     Круглий стіл став майданчиком для обміну досвідом, об’єднанням в одну професійну мережу, яка покликана забезпечити стабільну взаємодію з максимально можливою кількістю провайдерів, які надають безоплатну правову допомогу на відповідній території – органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та об’єднаннями, волонтерськими рухами, адвокатами, правозахисниками тощо.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/10_8{/gallery}