назад
20.03.18

Кримінальна відповідальність неповнолітніх

1Загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого фахівці системи БПД здійснюють правопросвітницьку діяльність, приділяє увагу правовій освіті населення. І місцеві центри, враховуючи методичні рекомендації Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області, за допомогою веб-технологій налагодили співпрацю з районними органами управління освіти.

Налагоджує правопросвітницьку роботу із місцевими закладами освіти й Каховський місцевий центр, про що свідчить проведений 19 березня 2018 року онлайн-семінар на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».

Вебінар з учнями 9-11 класів та педагогічним колективом Архангельської слобідської загальноосвітньої школи провели інтегратор Каховського місцевого центру з надання БВПД Володимир Щербаков та фахівець Новокаховського бюро правової допомоги Євгенія Задорожна.

2

В ході інтерактивного спілкування Володимир Щербаков поінформував учнів та педагогів про систему безоплатної правової допомоги, зокрема про роботу місцевого центру та бюро правової допомоги, про доступ до безоплатної первинної правової допомоги та про зміни в законодавстві щодо суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В ході лекції Євгенія Задорожна та Володимир Щербаков розказали про кримінальну відповідальність неповнолітніх, яке покарання може бути визначено дитині, чи несуть батьки відповідальність та в якій мірі за злочини, скоєні малолітніми, неповнолітніми дітьми.

3

Після відповідей на численні запитання як дітей, так і педагогічного колективу, учасники заходу дійшли висновку, що проведення онлайн-семінарів є зручним та корисним, адже це економить час та покращує знання учнів з галузі права.

4

Тож за сприяння Регіонального центру, наші колеги застосовують різні форми правової освіти населення, у тому числі й інтерактивні, що дає можливість реально наблизити потенційних клієнтів системи БПД.