назад

Куди звертатися, якщо виникають правові питання – до мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги

4Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які працюють території Запорізької та Донецької областей, відвідують найвіддаленіші куточки областей. Інформація щодо їх діяльність постійно оновлюється та висвітлюватись на офіційному веб-сайті Регіонального центру: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/ та офіційній сторінці РЦ у  Facebook: https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/.

IMG-6bae5e62fd2538ef0927bfd972043bec-V

21 вересня відбувся консультативний прийоми у  містах Гірник та Українськ Селидівського району  Донецької області. В рамках правопросвітницького  проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!»  представники Маріупольського центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги та Головного  територіального управління юстиції  у Донецькій  області  провели у Гірницькій та Українській місцевих радах  прийоми у мобільних точках доступ

у до системи безоплатної правової допомоги. Найактуальніші питання, які цікавили мешканців міст стосувалися житлового, сімейного, земельного та спадкового права.

22 вересня відбулась мобільна точку доступу до системи безоплатої правової допомоги з метою забезпечення пiдвищення рiвня правової грамотностi населения на випадок порушення прав землевласників та землекористувачів, захисту їх майнових прав та вжиття превентивних заходiв протидiї ймовірним рейдерським атакам.

6Представниками Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області у Кушугумській селищній раді Запорізького району також надані консультації з питань складання та розгляду скарг у сфері державної реєстрації та з інших правових питань.

Присутнім під час зустрічі надано інформацію про структуру та порядок роботи Першого запорізького МЦ, про законодавчо визначене право громадян на  безоплатну правову допомогу, підстави призначення правової допомоги визначенні Законом України “Про безоплатну правову допомогу” та про порядок звернення  для надання безоплатної правової допомоги і призначення адвокатів.

Під час зустрічі селяни отримали консультації щодо порядку отримання безоплатної правової допомоги та з питань оформлення спадщини, притягнення  особи до адміністративної та кримінальної відповідальності, та порядку приватизації земельної ділянки.

 За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • – Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 

    м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695, (050) 951-28-81

  • – Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги      

    м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх, тел: (061) 764-60-77, (066)311-92-81