назад

Куди звертатися за правовою допомогою? – розказали працівники Регіонального центру

SuR 2017 03 29 129 березня представники Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області провели флеш-моб. Працівники відділу організації надання БВПД Володимир ЖАЛКОВСЬКИЙ та Марина АНДРІЄНКО надавали інформативні буклети, щоб підвищити рівень правової освіченості людей у сфері безоплатної вторинної правової допомоги.

Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

SuR 2017 03 29 2

Марина АНДРІЄНКО, т. в. о. заступника начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру розказала сумчанам куди звертатися за правовою допомогою: «Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні».

SuR 2017 03 29 3

 

Отримати правову допомогу можна також особисто звернувшись до найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги або бюро правової допомоги. У регіоні функціонує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області. Окрім того, у Сумській області є місцеві центри у Конотопі, Охтирці, Сумах, Шостці. А з 1 вересня на їх базі працюють ще й бюро правової допомоги, які розміщені в кожному районному центрі області.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103