назад

Курсанти та викладачі Військової академії дізналися, як захистити свої права

viyskova akademia 114 грудня 2018 року в рамках всеукраїнського тижня права фахівці Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали до Військової академії м. Одеса, де говорили про безоплатну правову допомогу для військовослужбовців.

Інформаційну годину відвідали працівники та курсанти Військової академії, значна частина яких мають статус учасників бойових дій.

Валерія Цап розповіла про правову основу діяльності системи безоплатної правової допомоги, завдання та повноваження Центру, категорії осіб, які можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу за рахунок коштів Державного бюджету України.

viyskova akademia 1

viyskova akademia 3

Фахівці центру роз’яснили, яким чином ветерани війни, особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу. 

Військовослужбовцям та працівникам академії також було презентовано довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid та продемонстровано відеоролик, розроблений в рамках проекту «Я маю право!», присвячений соціальному захисту військовослужбовців.

Головний спеціаліст відділу представництва Кирил Дювенжи розповів про позитивну практику Центру у справах військовослужбовців та надав вичерпні відповіді на всі питання присутніх.

viyskova akademia 2

З метою отримання інших консультацій звертайтесь до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1. Тел: +38 (048) 793-14-20.