назад
01.06.17

Квест у рамках проекту «Правова орбіта» до Дня захисту дітей

OkM 17 06 01 kvest 1 1Діти – це наше майбутнє, і наш обов’язок  передати усі надбання прадідів тим, хто турбуватиметься про країну наступні покоління. 1 червня юристом Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мариною Лапоног проведено «квест» у рамках проекту «Правова орбіта» для вихованців Охтирським МЦПО – МАН до Дня захисту дітей.

Захід було проведено за допомогою керівників гуртка «Правознавства» позашкільної освіти Галини Альжинської та Богдана Саєнка. Під час «правового квесту» діти ознайомилися з роботою Охтирського відділу поліції ( м. Охтирка) Головного управління Національної поліції у Сумської області, Охтирської місцевої прокуратури. Також відвідали Охтирський міськрайонний відділ з питань пробації, як орган, що здійснює контроль за виконанням покарань. Інспектор Світлана Гончар розповілапро види покарань, що можуть бути застосовані до неповнолітніх. Також вона навела статистичні дані у співвідношенні вчиненні злочинів чоловіками та жінками «Станом на сьогодні, 90 % злочинів вчиняють чоловіка, а 20% – жінками та простежується тенденція щодо вчинення крадіжок неповнолітніми. Також після реформи, наші працівники складають досудові доповіді для того, щоб суддя прийняв справедливе рішення з урахуванням характеристики особи». Дітей цікавили питання: якими законами керуються у своїй діяльності, як співпрацюють з поліцією та ряд інших.

OkM 17 06 01 kvest 1 2

 

Вихованців Охтирським МЦПО – МАН завітали також до Охтирської міської ради, де ознайомилися з роботою юридичного відділу, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та надзвичайних ситуацій, організаційно-кадрової роботи. Дітям надали можливість відвідати сесійну залу та приймальню міського голови Ігоря Алєксєєва.

OkM 17 06 01 kvest 1 4

Наступний візит, у рамках проекту, планується до Охтирського міськрайонного суду Сумської області на відкрите судове засідання.

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: ВУЛ. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.