назад

Квести-подарунки для дітей від Голопристанського місцевого центру з надання БВПД

1До Дня захисту дітей працівники Голопристанського місцевого центру провели низку правопросвітницьких заходів.

Так, 30 травня інтегратор Ольга Боднар для учнів 7-го класу Голопристанської школи № 3 підготувала цікаву програму.

2Діти прослухали лекцію по охороні праці неповнолітніх, після чого їм запропонували квест-гру, аби у такий спосіб закріпити отриману інформацію.

Під час гри діти виконували завдання, знаходили у приміщенні школи сховані знаки та надавали в найкоротший термін відповіді по згаданій темі, щоб дійти до кінця квесту.

Як зазначила Ольга Боднар, гра не тільки принесла дітям приємні враження, хороший настрій, задоволення, але й у такий незвичний та цікавий спосіб учні закріпили отримані на лекції знання.

3

4Того ж дня фахівець Каланчацького бюро правової допомоги Світлана Коханевич провела квест-гру з правил дорожнього руху «В пошуках скарбів» для дітей пришкільного табору Каланчацької ЗОШ № 1.

За словами організаторів, метою гри було отримання дітьми практичних навиків щодо безпечної поведінки на дорозі.

В ігровій формі учні дізнались про правила поведінки пішоходів, велосипедистів, з’ясували значення та застосування дорожніх 5знаків, як відрізняти заборонні та попереджувальні, призначення світлофора і його сигналів та багато іншого.

«Виявилось, – ділиться враженнями Світлана Коханевич, – що квест-ігри є найулюбленішим способом засвоєння необхідної інформації для дітей. І це не дивно, адже ця форма є активною, розвиває пам’ять, мислення, діти занурюються в реальні пригоди, переживання та отримують незабутні враження. Водночас вони стають самостійними у прийнятті рішень та спроможними застосувати отримані знання в реальному житті».

631 травня Ольга Боднар провела бесіду для батьків дошкільного дитячого закладу «Олімпієць», розповівши про права дитини, а саме: на охорону здоров´я, освіту, відпочинок, достатній рівень життя тощо та нагадала про їх обов´язки у вихованні дітей.

Правову годину з мультимедійним переглядом у День захисту дітей провели фахівці місцевого центру Юлія Краснощок та Ольга Боднар.

Школярам дитячого табору Голопристанської ЗОШ № 4 була запропонована тема «Права дитини». Говорили також про права та обов’язки учнів у школі.

7

Метою заходу було ознайомити дітей із міжнародно-правовими стандартами прав дитини, розкрити їх зміст та сприяти розвитку в учнів впевненості, правової свідомості та культури.

Після перегляду матеріалу діти із великим захопленням взяли участь у грі, в якій виконували ролі представників членів ООН з обговоренням положень Конвенції про права дитини.

8

9

10Флешмоб «Майбутні студенти» за участі випускників 11 класу Каланчацької ЗОШ № 2 організувала та провела в День захисту дітей начальник Каланчацького бюро Тетяна Філіппова.

Фахівець системи БПД пояснила, що цим заходом дітей закликали не зупинятись на досягнутому та використати своє право на освіту та вільний вибір професії.

По завершенні всі учасники вищезазначених заходів отримали інформаційні матеріали, розроблені Міністерством юстиції України в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», та брошури системи БПД.