назад
14.05.18

Киргизька делегація вивчила український досвід надання БПД

14.05.2018   delehazia (1)Делегація правників з Киргизької Республіки ознайомилась з українською системою безоплатної правової допомоги (БПД), аби запозичити досвід з метою побудови своєї національної системи.

Протягом триденного візиту киргизькі колеги вивчатимуть механізмами співробітництва українських Центрів з органами місцевого самоврядування, досвід реалізації правової допомоги в адміністративних справах, особливості співпраці з неурядовими правозахисними організаціями та ін.

Також делегація відвідала Регіональний центр з надання БВПД у м. Києві та Третій київський місцевий центр з надання БВПД, спілкувалися з адвокатами, які працюють у кримінальних справах.

14.05.2018   delehazia (3)

14.05.2018   delehazia (4)

14.05.2018   delehazia (1)

Як зазначив під час зустрічі заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги (КЦ) Сергій Троценко, Україна свого часу взяла на себе перед Радою Європи зобов’язання з розбудови системи безоплатної правової допомоги. Тож, за останні роки система БПД пройшла кілька етапів становлення. Він розповів про законодавчий фундамент побудови системи та її архітектуру, якою наразі покрита вся країна. У свою чергу заступник директора КЦ Олена Сінчук поінформувала делегацію Киргизької Республіки про роботу «гарячої лінії» у Сумах та Чернівцях, діяльність мобільних та дистанційних пунктів доступу до БПД, адресну допомогу та правопросвітництво.

14.05.2018

Голова делегації, директор Центру з координації гарантованою державою юридичною допомогою Киргизької Республіки Калбеков Акжол наголосив, що киргизька система БПД наразі проходить етап становлення, тому найбільше правників цікавлять питання адміністрування, планування та структурування системи БПД, оцінки якості, прозорості призначення адвокатів, фінансування системи БПД та взаємодії з іншими структурами адвокатури, Уряду та громадянського суспільства.

На прохання киргизьких колег заступник директора КЦ Олександр Баранов поділився досвідом залучення адвокатів до системи БПД, особливостями їх конкурсного відбору та постійного підвищення професійного рівня адвокатів через ефективну систему тренінгів.

Фахівці КЦ також ознайомлять делегацію колег із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!».


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter