назад
19.04.17

«Легальна зайнятість» для безробітних

14 квітня 2017 року на виконання Меморандуму про співпрацю між Золотоніським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Канівським міськрайонним центром зайнятості від 23.12.2016 року та спільного плану дій, керівник Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко взяла участь у семінарі«Легальна зайнятість» для безробітних.

Під час заходу присутнім роз’яснені переваги легальної зайнятості, як основи соціальної захищеності працюючого населення. Адже, відсутність легальних трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативною роботодавця, гарантованої виплати заробітної плати двічі на місяць, права на щорічну основну відпустку не менше 24 календарних днів, соціальну відпустку під час вагітності та пологів, додаткових відпусток, передбачених Законом України «Про відпустки»,  права на оплату листка непрацездатності та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.

Олена Васильченкоознайомила учасників заходу з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», змістом права на безоплатну правову допомогу, порядком надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, питаннями щодо державних гарантій надання безоплатної правової допомоги.Учасники семінару мали можливість задати питання та почути обґрунтовані та вичерпні відповіді.

Розповсюджено буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу та діяльність Канівського бюро, яке знаходиться за адресою: м. Канів, вулиця Шевченка, 6 та тел.: 3-69-62.