назад

Лекція для батьків та вчителів

Правопросвітницька лекція «Протидія домашньому насильству», яку провела фахівчиня Олешківського бюро правової допомоги Тетяна Бабаскіна в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», зібрала в Олешківській загальноосвітній школі № 2 голів батьківських комітетів та вчителів.

Під час зустрічі представниця системи БПД ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким запроваджено комплексний підхід та визначено систему заходів щодо запобігання та протидії фізичному, психологічному та сексуальному насильству в сім’ї.

Також фахівчиня бюро розказала про види домашнього насильства та проінформувала про спеціальні заходи, які застосовуються до кривдника.

Окрім того, присутні дізнались про роботу мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства, яка працює в м. Херсоні, про право всіх постраждалих на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто складання процесуальних заяв, представництво в суді, захист адвоката та про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, після чого вони мали можливість поставити запитання, обмінятись думками та проаналізувати ситуацію в їх школі.

Тетяна Бабаскіна закликала не замовчувати факти домашнього насильства, а одразу телефонувати на номер «102» або на безкоштовну національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства: 0800-500-335 (зі стаціонарного), 116-123 (з мобільного).

По завершенню заходу Тетяна Бабаскіна роздала інформаційні буклети та візитівки з контактами Херсонського місцевого центру з надання БВПД, а у приміщенні навчального закладу забезпечила роботу мобільного пункту консультування, де всі бажаючі мали змогу отримати правові консультації в індивідуальному порядку.