назад
29.09.17

Лекція для дітей та підлітків на тему «Право на особисту недоторканість дитини в сім’ї та за її межами»

127 вересня 2017 року фахівці Першого київського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД) провели лекцію для дітей та підлітків на тему «Право на особисту недоторканість дитини в сім’ї та за її межами.» Ознайомлення з Конвенцією про права дитини» в Центрі соціалізації та реабілітації (адреса: вул. Маяковського 29). Метою заходу було ознайомлення дітей та підлітків з їх правами, гарантованими Конвеціїєю по правам дитини від 20 листопада 1989 року, яка була ратифікована Україною 27.02.91 року.

В заході приймали участь співробітники першого київського місцевого центру, студенти Національної академії внутрішніх справ, представник ГО Молодіжний клуб «ДИСКУСІЯ ТАБУ» Котов Сергій, адвокат Свєтличний Ігор, та студенти Національної академії внутрішніх справ.

 

237

На лекції були присутні діти віком від 7 до 17 років, які через тяжкі сімейні та життєві обставини перебувають в цьому центрі, а також підлітки віком від 15 до 18 років з Центру соціалізації підлітків 15+. Під час лекції всі учасники мали змогу приймати участь в обговоренні теми та у формі вільної дискусії ставити свої запитання й отримувати відповіді. Представник ГО Молодіжний клуб «ДИСКУСІЯ ТАБУ» Котов Сергій запропонував дітям висловити свою думку на тему: «Чи допустимі покарання дітей у сім’ї та поза її межами?»

9DSCN2949
Студенти Навчально-наукового інституту № 2 Національної академії внутрішніх справ України, підготували доповідь та слайди щодо Конвенції про права дитини, ознайомили всіх присутніх з статтями даного міжнародного правового акту.
Співробітники Першого київського міського центру з надання БВПД (Попович П.Б. та Парсентьєва О.М.) розповіли про всі дії, які необхідно вчинити, якщо права неповнолітнього порушено, куди необхідно звернутися за захистом своїх прав та законних інтересів. Ознайомили присутніх з поняттям правопорушення, основними відмінностями між правомірною поведінкою та правопорушенням.
Начальник відділу консультації та правової інформації Першого київського міського центру з надання БВПД Попович П.Б. з практичної сторони пояснив учасникам всі їхні права, законні інтереси. Ділився власним досвідом, щодо ведення кримінальних справ, в яких неповнолітні особи є потерпілим, пояснив усім присутнім алгоритм дії у разі порушення їхніх прав та інтересів.
Журналіст Котов С.Г. провів дискус з усіма присутніми на тему: «Чи можна карати дитину чи ні». Кожний учасник висловив власну думку щодо допустимості покарання.
В жвавому дружньому спілкуванні було обговорено норми Конвеції про права дитини. Всі організатори намагалися донести до дітей інформацію про їхні права та законні інтереси, про механізми захисту їхніх порушених прав.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.gov.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.gov.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).