назад

Лекція для школярів: учням провели роз’яснювальну бесіду щодо протидії насильству

122 лютого 2018 року головний спеціаліст відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» Тетяна Стебеляк провела бесіду учням 5-9 класів Назавизівської загальноосвітньої школи І-ІІІ- ступенів на тему «Поняття насильства та відповідальність за його вчинення».

На зустрічі обговорювали питання проведення заходів із попередження і запобігання всіх видів насильства в дитячому та юнацькому середовищі. Усі присутні отримали інформацію про види, причини, наслідки насильства, діяльність держави у сфері запобіганні та протидії домашньому та іншим видам насильства.

Головний спеціаліст відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» Тетяна Стебеляк ознайомила учнів із цивільною, адміністративною та кримінальною відповідальністю неповнолітніх за різні прояви девіантної поведінки. У рамках зустрічі було наведено ряд конкретних прикладів та роз’яснено алгоритм дій дитини у випадку, якщо вона постраждала від різних проявів насильства.

2

Наприкінці бесіди Тетяна Стебеляк поінформувала школярів про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Основне завдання проекту є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності захищати свої права.Головний спеціаліст ознайомила слухачів зі змістом інформаційних буклетів про проект та розповсюдила їх серед учнів Назавизівської загальноосвітньої школи.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)