назад

Лекція для школярів: учням Житомирського ліцею № 25 розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх

LIC1З якого віку наступає відповідальність дітей за кримінальні правопорушення та проступки? Яке покарання може бути визначено дитині? Чи несуть батьки відповідальність, та в якій мірі, за шкоду, завдану малолітніми, неповнолітніми дітьми? На ці та інші запитання під час правопросвітницької лекції 13 жовтня у Житомирському ліцеї № 25 дала відповідь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.

Вона доступно розповіла школярам про суть, причини й наслідки правопорушень. Головна мета таких цікавих лекцій підвищити профілактику злочинності серед неповнолітніх і розширити правові знання дітей. Наталія Радушинська доступною для дітей мовою пояснила, що ж таке кримінальне правопорушення та адміністративний проступок та чим загрожує школяреві їх вчинення. Крім того вона навела приклади різних правопорушень, максимально наблизивши їх до шкільного життя.