назад

Лекція для студентів Професійного ліцею

17-131 жовтня 2017 року головний спеціаліст Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Луцик провела на базі Кельменецького професійного ліцею правопросвітницький захід на тему: «На терезах Феміди».

В рамках цього заходу ліцеїстів ознайомлено з правами, які мають всі діти, незалежно від раси, кольору шкіри, релігії та віку. «Права однаково застосовуються до дітей у всьому світі. Немає жодного права, яке було б важливіше за інші»,– зауважила фахівець системи безоплатної правової допомоги.

Під час лекції Альона Луцик розповіла присутнім про відповідальність перед законом, до якої може бути притягнуто неповнолітніх осіб, в разі порушення прав іншої людини, а також про обтяжуючі обставини під час розгляду справи та винесення вироку щодо таких осіб.

Фахівець системи БПД наводила студентам приклади різних життєвих ситуацій, коли потрібно звертатися до органів поліції, Служби у справах дітей, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, місцевого центру надання безоплатної правової допомоги та інших, надала відповідну контактну та довідкову інформацію.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).