назад

Лекція для студентів Волинського інституту економіки та менеджменту

SAM 5239Працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудня 2016 року провели правопросвітницьку лекцію для студентів спеціальності «облік та аудит» Волинського інституту економіки та менеджменту.

Майбутнім фінансистам працівники Центру розповіли про основні завдання та цілі безоплатної правової допомоги, роз’яснили види правових послуг, які надає Луцький місцевий центр, окреслили поняття первинної та вторинної правової допомоги, а також зазначили категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Головною ціллю спілкування зі студентами було донесення інформації про те, що особа, яка потребує представництва своїх інтересів в суді та не має достатніх фінансових можливостей для його здійснення, має змогу звернутись до центру з надання БВПД та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката, який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта.
Слід зазначити, що між Луцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Волинським інститутом економіки та менеджменту налагоджено партнерські стосунки. Практикується читання лекцій з правознавства для пенсіонерів в університеті в рамках програми «Освіта людей третього віку».SAM 5244
По завершенню лекції від студентів до працівників центру прозвучало чимало питань, які стосувалися працевлаштування за кордоном. Зокрема, їх цікавив перелік необхідних документів для офіційного оформлення трудових відносин, а також механізми реалізації своїх прав у випадку такого працевлаштування. Фахівці Луцького місцевого центру роз’яснили студентам їхні основні права та обов’язки.

Довідково:
Для забезпечення та реалізації своїх прав, громадяни можуть звернутися до Луцького місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, або зателефонувати за номером телефону: (0332) 77-07-17.
На території юрисдикції Луцького місцевого центру працюють 3 бюро правової допомоги:
Ківерцівське бюро правової допомоги – м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, тел. (03365) 21849;
Рожищенське бюро правової допомоги – м. Рожище, вул. Незалежності, 60, тел. (03368) 21780;
Маневицьке бюро правової допомоги – смт Маневичі, вул. Комарова, 32, тел. (067) 9533962.