назад
15.03.18

Лекція для учнів СШ №148 імені Івана Багряного

1315 березня 2018 року фахівці Першого київського місцевого центру з надання БВПД провели лекцію «Домашнє насильство. Запобігання та протидія домашньому насильству» для учнів спеціалізованої школи I-III ступенів №148 імені Івана Багряного. Спеціалісти центру разом з представником Громадської організації «Ла Страда – Україна» Людмилою Кормош розповіли учням про види насилля та про права дітей на безкоштовну правову допомогу і захист від домашнього насилля.

Під час бесіди зі школярами лектори говорили про можливість звернення дітей до керівників навчальних закладів, правоохоронних органів, установ системи безоплатної вторинної правової допомоги у випадку насильницьких дій відносно дітей, або членів сім’ї, а також у випадку, коли вони стали свідками насилля. Учням важливо знати, що в Україні є служби, які можуть захистити дитину в випадках насилля і не боятись розповідати про свої проблеми батькам, вчителям, юристам.

Крім цього співробітниця Першого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Суровцова ознайомила всіх присутніх з діяльністю системи безоплатної вторинної правової допомоги, роботою Першого київського місцевого центру по реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Також вона розповіла про новели в законодавстві і права жертв насилля на безоплатну вторинну правову допомогу та проінформувала про можливість особистого звернення дитини до Центру безоплатної вторинної правової допомоги за консультацією або захистом.

Школярі задавали різноманітні запитання, активно ділилися своїми знаннями та життєвими ситуаціями. Враховуючи зацікавленість учнів в інформації з правової тематики, адміністрація школи запропонувала частіше проводити правопросвітницькі заходи у школі.

4464

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).