назад

Лекція в Лебединському медичному училищі імені професора М.І. Сітенка

OkM 2016 12 06 normal school 16 грудня до “Всеукраїнського тижня права” було проведено лекцію в Лебединському медичному училищі ім. проф. М.І.Сітенка на тему: «Приватна медична практика». Перед студентами виступив начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій ІВАНОВ та довів інформацію щодо норм Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та Постанови Кабміну України «Про затвердження ліцензійних умов проведення господарської діяльності з медичної практики».

 

Також цього дня фахівці Лебединського бюро правової допомоги  взяли участь у зборах громадських організацій Лебединського району при Лебединській РДА. Цей захід організований Тамарою ХАРЧЕНКО – координатором Сумського обласного ресурсного центру громадського проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громади». На зустрічі було наголошено на необхідності приведення установчих документів громадських організацій до норм Податкового кодексу України. Надано перелік документів необхідних для припинення, внесення змін, та реєстрації неприбуткових організацій.

OkM 2016 12 06 normal school 3Підводячи підсумки лекції можна визначити, що метою даного правопросвітницького заходу було підвищення правової обізнаності молоді у сімейному та господарському законодавстві.

Цього ж дня, головним спеціалістом «Лебединське бюро правової допомоги» Євгенією ЛОГВІНЕНКО взято участь у відкритому засіданні дискусійного клубу-лекторію «Юридично-правові аспекти сучасної сімейної політики» при Лебединському педагогічному училищі ім. А.С. Макаренко. Вона повідомила студентам інформацію про шлюб, порядок його укладення та про сім’ю, подачі заяви.

OkM 2016 12 06 normal school 4

Євгенія ЛОГВІНЕНКО розповіла інформацію щодо проекту «Про запровадження пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу», що спрямований на спрощення відповідної процедури, максимальне наближення такої послуги до людей та забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, насамперед для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб. Вона сказала: «Апробації у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема щодо організації та проведення державної реєстрації шлюбу є наближенням до європейських стандартів. Жінка та чоловік мають можливість зареєструвати шлюб у визначені ними строки та бажаний час за обраним ними місцем. Вказаний пілотний проект запроваджений у Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку».

Студенти уважно слухали викладення матеріалу та активно обговорювали тему.