назад

Ліцеїсти побували у “Школі юридичних професій” завдяки фахівцям Сарненського МЦ та їх партнерам

Перед кожним випускником, який замислюється про своє майбутнє відкриваються сотні доріг та постає серйозний вибір – яку професію обрати? Щоб розповісти майбутнім випускникам Сарненського районного ліцею про переваги тої чи іншої юридичної професії директор Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Міхнова організувала проведення Школи юридичних професій. Основною метою заходу була допомога дітям визначитися із своїм майбутнім, обговорення плюсів та  мінусів тої чи іншої юридичної професії, але ні в якому разі  не нав’язати їм власну точку зору, адже усі професії є необхідними та важливими, а у кожній справі треба насамперед любити те, що ти робиш.

На Рівненщині одним із вишів, де можна здобути професію юриста є Рівненський інститут Київського університету права Національної академії наук України. Тож, на виконання Меморандуму про співпрацю між згаданим вищим навчальним закладом та  Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Рівненській області, працівники університету долучилися до заходу, щоб допомогти ліцеїстам зробити свій важливий вибір професії  в майбутньому.

До того ж, під час заходу Юлія Міхнова нагадала про те як і де вони можуть  отримати безоплатну правову допомогу, а також про те, що така категорія як діти має право на весь спектр правових послуг у системі БПД. Також  ліцеїсти дізналися про єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги та контакти гарячих дитячих ліній, де можна отримати чіткий алгоритм дій для захисту їхніх прав.

Також під час заходу директор Сарненського МЦ розповіла про проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», адже часто підлітки, потрапивши у складну життєву ситуацію, не знають як правильно вийти з неї, щоб не поставити хрест, як то кажуть, на своєму майбутньому. Тому, інформування серед підростаючого покоління про існування проєкту є вкрай важливим.

А підсумувала та завершила захід Юлія Міхнова словами Конфуція: “Знайдіть роботу, в яку закохаєтесь і вам більше не доведеться працювати жодного дня в житті”.