назад

Лубенським місцевим центром та його районними бюро проведено чергові заходи з питань налагодження співпраці у напрямку право просвітництва

11102016orgyza

11 жовтня в приміщенні Чевельчанської сільської ради начальник відділу Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко провів робочу зустріч з представниками виконавчого комітету сільської ради. Метою зустрічі було налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевості та роз’яснення процедури звернення до бюро.

Зокрема, обговорено питання проведення спільних право просвітницьких заходів, та надання безоплатної правової допомоги. Для працівників сільської ради проведено тематичний семінар на тему: “Безоплатна правова допомога – помічник у вирішенні правових проблем селян”, у ході якого  було висвітлено питання  щодо порядку отримання безоплатної правової допомоги. Працівники сільської ради отримали відповіді на питання правового характеру та роздаткові матеріали про роботу системи БПД та Оржицького бюро.  У рамках проведення заходу також здійснено прийом громадян.

13 жовтня 2016 року головний спеціаліст відділу Чорнухинського бюро взяла участь в круглому столі на тему “Про соціальний захист військовослужбовців, демобілізованих із лав Збройних Сил України, учасників АТО”.Під час зустрічі було обговорено питання виділення земельних ділянок учасникам АТО та інші питання, що стосуються соціального захисту військовослужбовців.131020164ornychykrstil

             17 жовтня 2016  працівники бюро правової допомоги міста Пирятин провели робочу зустріч з колективом Центру дитячої та юнацької творчості, під час якої  присутніх було ознайомлено з порядком  отримання безоплатної правової допомоги, розповсюджено  листівки з адресою та координатами Бюро правової допомоги, брошури про функції безоплатної правової допомоги з переліком категорій осіб, що мають право отримати вторинну правову допомогу.17102016pyrjatyn

18 жовтня 2016 року відбулося засідання Миргородської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням першого заступника голови Миргородської райдержадміністрації Вадима Данилевського.Виконуюча обов’язки  начальника відділу Миргородського бюро правової допомоги, заступник голови МКМР, Людмила Горобець взяла участь у засіданні ради. Під час засідання було обговорено питання, що стосувалися найбільш актуальних проблем жителів району: соціального і правового захисту дітей, проведення профілактичних заходів серед неповнолітніх, проведення національно-патріотичного виховання населення. Наприкінці засідання обговорено та затверджено рекомендації із розглянутих питань.18102016myrgorodMKMR

19 жовтня 2016 року працівники Лубенського місцевого центру БПД провели робочу зустріч із працівниками місцевого ДРАЦСу. Обговорили нововведення в системі Мінюсту, поділились досвідом роботи із громадянами та правозастосування положень законодавства у сфері реєстрації актів цивільного стану. Крім того, відбулась робоча зустріч  представників місцевого центру  із адвокатами з метою обговорення нагальних проблем у роботі системи БПД.1910lybnydrazs 1

 

Налагодження співпраці між установами, організаціями, навчальними закладами, закладами культури у місті та районі сприяє правопросвітництву та розширює коло осіб, які дізнаються про можливості безоплатної правової допомоги. 

11 жовтня в приміщенні Чевельчанської сільської ради начальник відділу Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко провів робочу зустріч з представниками виконавчого комітету сільської ради. Метою зустрічі було налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевості та роз’яснення процедури звернення до бюро. Зокрема, обговорено питання проведення спільних право просвітницьких заходів, та надання безоплатної правової допомоги. Для працівників сільської ради проведено тематичний семінар на тему: “Безоплатна правова допомога – помічник у вирішенні правових проблем селян”, у ході якого  було висвітлено питання  щодо порядку отримання безоплатної правової допомоги. Працівники сільської ради отримали відповіді на питання правового характеру та роздаткові матеріали про роботу системи БПД та Оржицького бюро.  У рамках проведення заходу також здійснено прийом громадян.

13 жовтня 2016 року головний спеціаліст відділу Чорнухинського бюро взяла участь в круглому столі на тему “Про соціальний захист військовослужбовців, демобілізованих із лав Збройних Сил України, учасників АТО”.Під час зустрічі було обговорено питання виділення земельних ділянок учасникам АТО та інші питання, що стосуються соціального захисту військовослужбовців..

             17 жовтня 2016  працівники бюро правової допомоги міста Пирятин провели робочу зустріч з колективом Центру дитячої та юнацької творчості, під час якої  присутніх було ознайомлено з порядком  отримання безоплатної правової допомоги, розповсюджено  листівки з адресою та координатами Бюро правової допомоги, брошури про функції безоплатної правової допомоги з переліком категорій осіб, що мають право отримати вторинну правову допомогу.

18 жовтня 2016 року відбулося засідання Миргородської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням першого заступника голови Миргородської райдержадміністрації Вадима Данилевського.Виконуюча обов’язки  начальника відділу Миргородського бюро правової допомоги, заступник голови МКМР, Людмила Горобець взяла участь у засіданні ради. Під час засідання було обговорено питання, що стосувалися найбільш актуальних проблем жителів району: соціального і правового захисту дітей, проведення профілактичних заходів серед неповнолітніх, проведення національно-патріотичного виховання населення. Наприкінці засідання обговорено та затверджено рекомендації із розглянутих питань.

19 жовтня 2016 року працівники Лубенського місцевого центру БПД провели робочу зустріч із працівниками місцевого ДРАЦСу. Обговорили нововведення в системі Мінюсту, поділились досвідом роботи із громадянами та правозастосування положень законодавства у сфері реєстрації актів цивільного стану. Крім того, відбулась робоча зустріч  представників місцевого центру  із адвокатами з метою обговорення нагальних проблем у роботі системи БПД.

Налагодження співпраці між установами, організаціями, навчальними закладами, закладами культури у місті та районі сприяє правопросвітництву та розширює коло осіб, які дізнаються про можливості безоплатної правової допомоги.