назад
06.11.18

Львів’яни можуть звернутися до сімейного радника

06.11.2018   radnyk  lviv (1)У Львові представили першу сімейну радницю. Нею стала співзасновник дитячого клубу спортивного танцю «Фоловей» Надія Філінська-Іваньо. Вона буде допомагати у вирішенні правових сімейних питань. Презентація спільної ініціативи Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості «Сімейні радники» відбулася сьогодні, 6 листопада, у правовому клубі «Pravokator».

Сімейні радники – це волонтери, які мають авторитет у соціальних групах, і які можуть оперативно надавати інформацію щодо шляхів вирішення проблем із питань виплати аліментів, захисту від домашнього насильства, батьківських прав та інших.

Ініціатива «Сімейні радники», що спрямована на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права, стартувала 16 жовтня у Києві.

З 23 жовтня сімейні радники працюють в Одесі.

«Сімейні радники долучаються до проекту на волонтерських засадах, але їхня робота є дуже ефективною. Це вже доводить приклад Києва і Одеси. Сімейні радники працюють і комунікують з людьми не тільки під час прийому в центрі БПД, а й постійно в соціальних мережах.

Завдяки присутності на цих комунікаційних майданчиках представників юстиції, системи БПД громадяни і чиновники знаходять порозуміння миттєво. Без сумніву такий громадський проект має розвиватися, бо й самі учасники проекту цього хочуть. Вірю, що ми розвинемо цю співпрацю з активними громадянами в ширший формат – Центри захисту сім’ї», – зазначила заступник міністра юстиції Іванна Смачило.

06.11.2018   radnyk  lviv (3)

Про необхідність запровадження інституції, що спеціалізуватиметься на допомозі вирішенні саме сімейних проблем свідчить така цифра: лише 10% постраждалих від домашнього насильства звертаються з заявою до поліції.

«Ми бачимо лише верхівку айсберга. Серед загальної кількості звернень, що цього року надійшли до місцевих центрів з надання БВПД, близько 17% стосуються сімейних питань. Ми розуміємо – тих, хто потребує на правову допомогу, набагато більше», – говорить директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин.

06.11.2018   radnyk  lviv (4)

Саме сімейні радники здатні зламати існуючу кригу недовіри до державних установ. Мистецтву спілкуватися з потерпілими від домашнього насильства вони навчаються на тренінгах з розвитку навичок комунікації та роботи з вразливими категоріями осіб, що проводить Координаційний центр з надання правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Одноденні тренінги вже пройшли у Києві, Одесі, Дніпрі та Львові. На тренінгах майбутні сімейні радники вивчають аспекти поведінки постраждалих від домашнього насильства та принципи роботи з такими людьми.

06.11.2018   radnyk  lviv (5)

06.11.2018   radnyk  lviv (6)

Сімейні радники співпрацюють з юристами системи БПД, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами та ін. Край важливе надання комплексної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства – медичної, соціальної, психологічної, правової.

Звернутися до сімейного радника у Львові можна: кожного вівторка з 10:00 до 13:00 у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Львів, вул. Винниченка, 30).


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube