назад

Люди з обмеженими фізичними можливостями отримали безкоштовну правову допомогу за місцем свого проживання

adresna dopomoga KotovskУ випадках, коли громадяни не мають можливості самостійно прибути до центру (бюро) з надання безоплатної правової допомоги, працівники організовують надання  адресної правової допомоги, тобто за місцем їх проживання. Адресна правова допомога надається як самими представниками центру (бюро), так і в складі групи, до якої входять адвокати, що співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги та працівники соціальних служб.    

26 червня 2017 року працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мерзляков, Сергій Кудрявцев та Вікторія Карабіненко надали адресну правову допомогу 23-річній дівчині з обмеженими фізичними можливостями, жительці Подільського району.  

Мати дівчини звернулася до Котовського місцевого центру з надання БВПД з проханням надати правову допомогу її доньці за місцем їх мешкання, так як у дівчини з дитинства обмежені фізичні можливості і вона потребує сторонньої допомоги.

adresna dopomoga 1

В ході зустрічі працівники центру з’ясували суть їх звернення за безоплатною правовою допомогою. Дівчина потребувала здійснення представництва її інтересів в суді та в інших органах стосовно захисту соціальних прав та гарантій у зв’язку з інвалідністю. Сергій Мерзляков, директор Котовського місцевого центру, роз’яснив матері та її дочці порядок отримання безоплатної правової допомоги.

Працівники центру прийняли від неї звернення стосовно надання такої допомоги. За результатами звернення заявниці буде наданий адвокат або представник центру, які будуть представляти її інтереси в суді чи інших органах.

Також адресну правову допомогу надав 27 червня 2017 року начальник Кодимського бюро правової допомоги Андрій Спатерук 64-річному жителю м. Кодими, у якого інвалідність 1 групи. Питання, з яким звернувся чоловік, стосувалося підстав та порядку оскарження договору дарування.

adresna dopomoga 2

Андрій Спатерук ознайомив чоловіка з порядком надання БПД, надав йому первинну консультацію та прийняв звернення щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.

—————-

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а, м. Подільськ, Одеська область, Україна, 66300

Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.od.ua

Скайп: legalaid_kotovsk 

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103