назад

223-124 жовтня 2018 року директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Дворський взяв участь у семінарі «Торгівля людьми. Шляхи подолання».

Для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. Потрапити у рабство може будь-хто, незалежно від рівня освіти та соціального статусу.

Визначають п’ять форм торгівлі людьми:
• Трудова експлуатація (чоловіків, жінок та дітей змушують працювати проти їх волі під загрозою насильства чи іншого покарання).
• Торгівля органами (добровільне чи примусове вилучення органів з метою подальшого продажу).
• Сексуальна експлуатація (дорослих та дітей внаслідок обману, примусу, погроз чи інших засобів маніпуляції втягують до проституції, зйомок в порнографічних фільмах тощо).
• Втягнення у злочинну діяльність (людям обіцяють вигідне працевлаштування, але застосовуючи різні засоби впливу та залякування, їх змушують порушувати закон: перевозити наркотики чи інші заборонені речовини).
• Примусове жебрацтво (примус людини до жебрацтва із застосуванням погроз, маніпуляцій та вимог відшкодувати непосильне боргове зобов’язання).

Фахівці відзначають, що Україна докладає чимало зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії незаконної торгівлі.

«Нормативне регулювання — це добре, але небайдужа позиція кожного з нас є ключовим елементом, щоб усі законодавчі нормативи працювали. Маємо так організувати роботу на місцях, щоб люди знали, куди звертатися, і в них не виникало сумнівів щодо компетенції фахівців», – зазначила заступник голови «Сучасник плюс» Альона Ігнатьєва.

Директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Роман Дворський зазначив: «До Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги такі особи досі не зверталися. Потерпілі від торгівлі людьми можуть отримати безоплатну правову допомогу в цивільних та кримінальних справах у разі надання необхідних документів».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними