назад

МАЙБУТНІ ПРАВНИКИ ХАРКІВЩИНИ ТА ЛУГАНЩИНИ ПРАКТИКУЮТЬСЯ В РЕГІОНАЛЬНОМУ ЦЕНТР

Практику проходять як студенти-іноземці, так і майбутні юристи з вишів Харкова, з якими Регіональним центром укладено меморандуми про співробітництво.

Цього тижня опановували тонкощі юридичної справи троє студентів Харківського національного університету внутрішніх справ і один – з Національного університету внутрішніх справ імені Ярослава Мудрого.

Тиждень був насичений – ознайомлення із законодавчими та іншими нормативними актами, відвідання судів, робота з «живою» справою, за якою складалася позовна заява тощо. Спрямовував діяльність майбутніх колег керівник практики, фахівець Регіонального центру Максим Фень.Студенти побували на прес-конференції, співорганізатором якої був Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях. Прес-конференція була присвячена такому важливому питанню, як опікунство.На завершення своєї практики в Регіональному центрі студентки Інга Нарсіа та Марина Терещенко за програмою «Рівний – рівному» провели правопросвітницькі «хвилинки права» у харківській загальноосвітній школі № 36 разом з фахівчинею Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілією Йолкіною.Вони розповіли учням про основні права дітей, про те, яка небезпека може чатувати на них в Інтернеті, що робити, коли вони піддаються самі або є свідками цькування. Учні також дізналися, що таке система безоплатної правової допомоги, що всі діти, без винятку, мають право звертатися до місцевих центрів і бюро з надання безоплатної правової допомоги, з якими питаннями можна звертатися за єдиним телефоном 0800 213-103 у разі виникнення правових ситуацій.