назад

Майбутні правоохоронці дізнались про реалізацію права на захист через систему безоплатної правової допомоги

Юридичний факультет Західноукраїнського національного університету – давній та надійний партнер Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області. Сьогодні, чи не вперше за довгий період карантину, студенти мали змогу поспілкуватись про систему БПД не з екранів он-лайн, а наживо. Воркшоп «Робота системи безоплатної правової допомоги на Тернопільщині. Реалізація права на захист через систему БПД» провели Директор Регіонального центру Ірина Хондогій та комунікатор центру Володимир Карий.Як залучається захисник за призначенням, захисник для проведення окремої процесуальної дії, як відбувається повідомлення про затримання особи та призначення захисника затриманій особі, як отримують правову допомогу засудженні особи –ці та інші аспекти роботи Регіонального центру змогли спробувати реалізувати студенти спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність»

Директор центру розповіла про підсумки роботи системи у 2020 році, перспективи розвитку а 2021 рік та наголосила на ефективній співпраці центру та університету.

Раніше ми радо вітали студентів різних курсів та спеціальностей у стінах Регіонального центру на ознайомчих візитах. На жаль, сьогодні, в умовах карантину, ми змушені обмежуватись лише практикою чи стажуванням кількох з вас. Проте, сподіватимемось на відновлення такої роботи найближчим часом – зазначила Ірина Хондогій.

Майбутні правники та правоохоронці мали змогу ознайомитись та спробувати скласти процесуальні документи, які необхідні для забезпечення права на захист.

Ми побували як в ролі слідчих, так і ролі працівників центру правової допомоги – розповідають студенти.

Сьогодні ми здебільшого спілкувались про роботу системи безоплатної правової допомоги в частині кримінального процесу, але багатогранність нашої структури дозволяє ділитися досвідом і з інших галузей права. Щоразу в аудиторії звучать запитання, а це означає, що наша робота цікавить, а можливо і мотивує молодь до розвитку в професії – говорить Володимир Карий

Зустріч відбулась в рамках дуальної освіти студентів факультету, адже неможливо підготувати якісного фахівця без спілкування з успішними практиками – додає завідувач кафедри кримінального права та процесу і правоохоронної діяльності Ніна Рогатинська.