назад

Майбутні юристи Буковини знайомляться з системою безоплатної правової допомоги

2016 10 25R 120 жовтня 2016 року директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко спільно з доцентом кафедри публічного права Оленою Білоскурською провели лекційне заняття для студентів ІІ та ІІІ курсу юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича на тему «Розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги».

Під час лекції Сергій Мінтенко розповів студентам про функціонування та перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснив види правової допомоги та структуру БПД, ознайомив з роботою центрів та новостворених бюро правової допомоги у Чернівецькій області. Для кращого сприйняття інформації було використано мультимедійний супровід з наведенням графічної інформації.

2016 10 25R 2Нова інформація, отримана студентами під час зустрічі, викликала у них неабиякий інтерес і часто поставлені питання переходили у жваву дискусію. Хто відноситься до вразливих категорій осіб, якими критеріями визначається поняття «малозабезпечена особа», чи буде нести клієнт центру відповідальність за подання неправдивих відомостей, чи можна оскаржити рішення про надання чи ненадання БВПД в суді? Ці та інші питання ставали предметом обговорення. Насамкінець студенти зацікавились можливістю проходження практики на базі Чернівецького місцевого центру правової допомоги.

Підсумовуючи лекцію Сергій Мінтенко зауважив, що тільки освічені, юридично грамотні молоді люди можуть забезпечити розвиток України як правової держави, і які в майбутньому як правозахисники можуть долучитись до системи БПД.

На завершення зустрічі було обговорено перспективи співпраці між Чернівецьким МЦ та кафедрою публічного права ЧНУ, представленою в особі завідувача кафедри, доктора юридичних наук Руслани Гаврилюк.