назад
01.11.17

Майбутнім правникам розповіли про переваги роботи у системі БВПД

viber image8

У рамках співпраці із вищими навчальними закладами області щодо проведення стажувань студентів – юристів у системі безоплатної правової допомоги, 30 жовтня 2017 року, у Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області відбулася зустріч представників Регіонального центру, викладачів та студентів Полтавського інституту економіки і права ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».

Під час заходу учасники обговорили напрями співпраці між навчальним закладом, Регіональним та місцевими центрами системи БВПД області щодо проведення стажування молодих правників, проведення право просвітництва за участю молодих юристів, залучення їх до консультування громадян.

 «Для майбутніх правників стажування саме у Регіональному, місцевих центрах є унікальною можливістю поглянути на роботу однієї із найдемократичніших систем та найвдалішої реформ уряду зсередини. У подальшому це дасть змогу вже дипломованим фахівцям-юристам розпочати свій професійний шлях як фахових юристів саме у системі безоплатної правової допомоги» – зазначив Микола Лахижа, перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.viber image6

Проведення подібних комунікативних заходів за участю студентів навчальних закладів, стало вже доброю традицією для Регіонального центру і дозволяє молодим правникам не лише розповісти про роботу Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД, а й про переваги подальшої роботи у системі.

 «Робота у системі безоплатної правової допомоги є не лише гарним стартовим майданчиком для правників, яка дозволяє проявити отриманні знання на практиці, як-то під час проведення консультувань громадян, представлення їх інтересів у судах, здійснення правопросвітництва, а й дає можливість професійно зростати, адже одним із цінностей, які сповідує система є інновації та прагнення досконалості. А здійснюється це шляхом постійного удосконалення нашої діяльності, пошуку нових та нестандартних підходів до розв’язання проблем, постійного навчання, обміну досвідом та кращими практиками» – повідомив Ігор Клименко, заступник директора Регіонального центру.

Про практичні аспекти проходження стажування, структуру Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та повноваження структурних підрозділів розповіла студентам правникам заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Юлія Кикоть.  

Студенти мали змогу не лише прослухати інформацію, а й поставити питання представникам Регіонального центру та отримати на них фахову відповідь.

Такі заходи є однією із форм налагодження комунікативних зв’язків, дієвого діалогу між системою БВПД та навчальними закладами, забезпечення відкритості, доступності, прозорості у діяльності Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40 (2 поверх), (0532) 56-26-66.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні