назад

VIdpovIdalne batkIvstvo 1Безперечно, родина – це первинне середовище формування дитини, де відбувається розвиток її особистості, вироблення моральної поведінки, моральних цінностей та світогляду. Саме в родині дитина знайомиться з основними моделями та алгоритмами соціальних стосунків та норм.

       При потраплянні родини у кризові обставини це неодмінно відображається на стосунках всередині неї, формується нерозуміння, неуважність до проблем як дітей, так і батьків, не завжди дві сторони мають змогу і вміння вислухати, зрозуміти та сприйняти один одного, що є дуже важливим для нормального функціонування сім’ї та належного розвитку та виховання дитини в ній.

       Саме з метою підвищення обізнаності населення м. Бердянськ про механізми реалізації та захисту прав дитини на належне утримання та безпечне освітнє середовище, в рамках реалізації проекту «Відповідальне батьківство», заступником директора  Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентиною Матвєєвою була організована робоча зустріч з працівниками Бердянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

   VIdpovIdalne batkIvstvo 2На зустрічі обговорювались питання проведення спільних правопросвітницьких заходів, спрямованих на вироблення навичок виховання дітей, покращення взаємопорозуміння та поліпшення діалогу батьки-діти. Також, обговорювались форми проведення роз’яснювальних кампаній та організація повного супроводу сімей з дітьми з метою вирішення кризових та конфліктних ситуацій в родині. При обговорюванні плану реалізації правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» заступник директора Валентина Матвєєва запропонувала ряд тематичних семінарів таких як: «Порядок стягнення аліментів», «Виїзд з дитиною за кордон», «Податкові знижки на навчання», «Призначення тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів», проведення яких можливо здійснити на базі Інтегрованого центру підтримки вимушених переселенців та соціально незахищених громадян міста.

       Учасники зустрічі поділились думками щодо реалізації соціальної програми «Муніципальна няня». Дійсно, послуга «муніципальна няня» – це додатковий бонус для батьків. Соціальна програма вигідна для няні, бо вона працюватиме офіційно, матиме право на субсидії і їй нараховуватиметься трудовий стаж, а батьки отримають часткове відшкодування від держави. Саме тому, вкрай важливо, забезпечити правовий супровід реалізації цієї програми: надати вичерпну інформацію про способи реєстрації фізичної особи-підприємця, порядок сплати ним податків та складання податкової звітності; відкрито розповісти про «плюси» та «мінуси» запровадження даного проекту.

       По закінченню зустрічі можна упевнено зробити висновок щодо доцільності та важливості проведення таких заходів, де обговорюються спільні проекти та механізми їх забезпечення. Отже, соціальний проект «Відповідальне батьківство» – в м. Бердянську стартував.

Фахівці Бердянського місцевого центру запрошують партнерів до реалізації проекту «Відповідальне батьківство».

Звертайтесь до:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса: berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса: berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua

А також за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).