назад
10.09.18

Малеча Кам’янського спробувала себе у ролі юристів

IMG 5339Цієї суботи, восьмого вересня, у м. Кам’янському на території Центрального парку культури та відпочинку розгорнулося «Місто професій» – національний мандрівний проект, який в рамках одного заходу дозволяє дітям спробувати себе у різних професіях. Фахівці системи безоплатної правової допомоги активно долучились до цікавої події.

Отже, малеча міста відчула себе дорослими та побувала у ролі адвокатів, поліцейських, рятувальників, пожежників, кінологів, лікарів, перукарів, будівельників, діджеїв та ін. Для того щоб увійти до містечка, дитина, яка бажає взяти участь у заході, мала була отримати паспорт, інструктаж про правила участі у заході та карту представлених професій. Потім учасник йшов «працевлаштовуватись» на роботу.

У містечку було розташовано багато локацій різноманітних професій, де учасники мали змогу подивитися майстер-клас та виконати завдання роботодавця. За свою сумлінну працю діти отримували записи у паспортах та справжню зарплатню – «гривники», які заробітчани могли витратити на солодощі чи канцтовари у крамничці «Міста професій».

Цього дня правники Кам’янського місцевого центру з надання БВПД та співробітники Заводського відділу Центру пробації підготували для майбутніх юристів насичену програму. Під час гри «Абетка юриста» діти дізнались про професію юриста та основні поняття з правознавства, гра «Битва за апельсин» розкрила поняття медіації, а брейн-вікторина допомогла дітям зрозуміти та вивчити загальні права людини. За виконані завдання малеча отримувала Паспорт прав дитини, виданий Кам’янським місцевим центром з надання БВПД та місцеві «гривники».

Діти охоче брали участь у всіх заходах роботодавців: гасили полум’я, надавали медичну допомогу, вчились у поліцейських ловити злодіїв, робили зачіски, брали інтерв’ю та багато чого іншого. Вихідний день пройшов дуже насичено, цікаво та весело. Задоволення отримали не тільки дітлахи, а й усі, хто приймав у ньому участь.

До відома. Проект «Місто професій» реалізується в Україні вже п’ятий рік і пройшов у багатьох куточках України. Він забезпечує дітей та їхніх батьків цікавим освітнім досвідом, який у майбутньому стане у пригоді при вирішенні питань вибору професії.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/09/1{/gallery}