назад
04.04.18

Малечі – про їх права

04.04.2018 urok prava Kharsiky sadok Galenko Y

З метою реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», 4 квітня 2018 року, головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко провела лекцію на тему: «Ти і поліція!» для дітей Харсіцького дошкільного навчального закладу «Ромашка».

Як свідчить статистика, сьогодні діти залишаються найбільш соціально вразливою групою населення, яка стає жертвою правопорушень, а малюки дошкільного віку практично не мають досвіду в цьому напрямку. Саме тому перед дорослими стоїть завдання якомога більше розповісти малюкам про заходи особистої безпеки, правила поведінки на вулиці, на дитячому майданчику, ознайомити маленьких вихованців з їх правами, обовязками та правилами поводження при зустрічі з поліцією.

Для дітлахів, зазвичай, бесіди-лекції проходять в ігровій формі з переглядом мультфільмів на профілактичні теми. Ось і цього разу Юлія Галенко розповіла дітям про поліцію, її необхідність та значимість у суспільстві. Під час уроку діти переглянули мультфільм на тему: «Ти і поліція». В якому  розповідається що робити, якщо до оселі прийшов поліцейський? Чи відчиняти йому двері? Чи відповідати на його запитання? Взагалі — як діяти у подібній ситуації? Герої мультфільму дотепний Вась-Вась та його сестра Оленка запропонували зрозумілий алгоритм дій та застерегли від типових помилок у подібних ситуаціях. Головний герой мультфільму – хлопчик Вась-Вась став улюбленим героєм дітей. Хлопчики і дівчатка із задоволенням ознайомилися із різними ситуаціями. Дітлахи брали активну участь в цій зустрічі, відповідали на питання і задавали, в свою чергу, питання фахівчиня системи безоплатної правової допомоги.

По закінченню зустрічі фахівчиня бюро порадила завжди слухатися своїх батьків і вихователів, а також пам’ятати правила, про які їм розповідають дорослі.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Чорнухинського бюро правової допомоги за адресою: смт. Чорнухи, вул. Центральна, 30, телефон (05340) 5 – 17 – 43

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.