назад

Маленька людина у країні прав

166-1У дитини, як і в кожного громадянина України, є певні права. Але не завжди їх дотримуються. Малюкам захистити себе найважче, адже вони не знають про існування законів і про те, що їм можна, а що – ні. Шкільна освіта пропонує ці відомості тільки старшокласникам. А що робити найменшим і незахищеним?

У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» 12 червня 2018 року головний спеціаліст Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Зузуля та вчитель англійської мови Ганна Сологуб провели інтерактивний захід для учнів 4-го класу 27 школи міста Чернівці «Маленька людина у країні прав».

166-2

У 1989 році була прийнята Конвенція про права дитини, де наведений перелік усіх прав і свобод дітей. Згодом у документ були внесені поправки, які дозволили створити повний перелік прав дитини:

  • право на життя, громадянство;
  • право на вільне висловлення своїх думок;
  • право на гідний рівень життя і медичну допомогу; 
  • право на особисте життя, збереження честі і репутації;
  • право на освіту;
  • право дотримуватися власних поглядів і релігійний переконань.

«Ви маєте пам’ятати не тільки про свої права, а й про обов’язки. Права і обов’язки будь-якої людини, зокрема будь-якої дитини взаємопов’язані і дуже важливі», – розповіла дітям фахівець системи безоплатної правової допомоги Аліна Зузуля.

У рамках заходу з дітьми виконали творче завдання «Я МАЮ ПРАВО». Всі учні мали можливість висловити власні міркування з цього приводу. Наприкінці заходу дітям запропонували переглянути навчальний мультфільм про права дітей, роздали інформаційні буклети.

Контактна інформація! Звернутися до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).