назад

Медіація як альтернативний спосіб вирішення спору

З 2019 року система безоплатної правової допомоги активно сприяє впровадженню медіації як альтернативного способу вирішення спору. Фахівці центрів та бюро правової допомоги детально вивчають це питання, щоб успішно використовувати у своїй роботі з клієнтами. На базі правового клубу PRAVOKATOR (м. Одеса) відбувся тренінг «Ідентифікація медіабельних сімейних та спадкових спорів. Кваліфіковане пропонування клієнтам вирішити спір за допомогою медіації», участь у якому взяла директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Складність процесу медіації супроводжується в першу чергу нашими власними установками та відношенням до медіації:

  • ми звикли до суду;
  • ми не розуміємо переваг врегулювання спору, звернувшись до медіатора;
  • ми не хочемо поспішати «спробувати» в умовах відсутності законодавчого врегулювання.

Проходження тренінгу «Ідентифікація медіабельних сімейних та спадкових спорів. Кваліфіковане пропонування клієнтам вирішити спір за допомогою медіації» надало кожному його учаснику можливість: зрозуміти процес та суть медіації; підвищити навички комунікації з клієнтом в умовах нерозуміння та супротиву новому; пропрацювати із запереченнями як власними, так і запереченнями клієнтів; ідентифіковувати медіабельність кейсів; кваліфіковано пропонувати доступ до медіації.

«Для мене як керівника вкрай важливо було розібратися у питанні медіації, хто такі медіатори, яка їхня функція і поспілкуватися безпосередньо з цими людьми. А також зрозуміти, як впровадити медіацію у Сумській області», – поділилася враженнями директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Довідково: тренінг «Ідентифікація медіабельних сімейних та спадкових спорів. Кваліфіковане пропонування клієнтам вирішити спір за допомогою медіації» організовано Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки Української академії медіації.