назад

Медіація як один з інструментів у діяльності адвоката

гол

У п’ятницю, 9 лютого, у Рівному відбувся інформаційний семінар «Медіація як інструмент для адвоката» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».


Участь у заході взяли фахівці системи БПД Рівненщини на чолі з директором Регіонального центру з надання БВПД Василем Овдіюком, а також адвокати, що співпрацюють з системою та працюють у ній.


1


Медіація – це одним з найбільш популярних способів врегулювання конфлікту, який наразі дедалі частіше застосовується. Медіація передбачає, що нейтральна третя сторона (медіатор) допомагає вирішити суперечку поза судом, тобто завдяки укладанню «мирової угоди» між конфліктуючими сторонами. Найчастіше медіація застосовується у сімейних і трудових спорах, в деяких випадках і у кримінальних.


2


Семінар на тему медіації для адвокатів Рівненщини проводила президент Української академії медіації Тетяна Барабаш, яка зазначила, що «адвокати повинні знати про медіацію, розуміти що це таке. Адже це є один із елементів врегулювання конфліктної ситуації. На семінарі ми пояснюємо, яким чином і коли варто застосовувати медіацію».


3


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).